Menü

Until We Meet Again 1.kötet-27.fejezet

 

Széttörve

-Nagybácsi?!- kérdezte Pharm és Sin egyszerre. Egyikőjük sem tudta, hogy van még egy nagybátyjuk, kiváltképp Sin, aki végig azt hitte, hogy az apja volt a legidősebb.

-Van egy bátyád is apa?- Sin összeráncolta a homlokát; amióta megszületett 20 éve, az apja egyszer sem beszélt erről.

Krit felvette a kávéját és belekortyolt, majd a két fiúra nézett, hezitált, hogy elmondja e vagy sem. Beletúrt a lassan őszülő hajába.

A Pharm kezében lévő pohár erősen remegni kezdett. A férfi tekintete hasonlított valakiéhez, akit már rég nem látott. Nem az apja, de... akkor kicsoda?

-Igen, volt egy bátyám.- szólalt meg végül az eltöprengő férfi.

-Ah, és akkor miért nem találkoztam vele sosem?- kezdett el gyanakodni Sin, mivel amennyire emlékezett, az apja egyetlen szeretett testvére Kann volt, akit már régen elhamvasztottak. 

Krit intett a pincérnek és kifizette a számlát, majd jelzett a fiúknak, hogy kövessék. A tekintete szomorúságot és fáradtságot tükrözött. -Halott.- a válaszra mindkét fiú ledermedt. -Nagyon fiatalon halt meg.- rámosolygott a fiatalokra, -A testvéreim nincsenek velem többé.-

Gyötrelem lehet, ha valaki meghal, de semmiben sem különbözik attól a fájdalomtól, amit az él át, aki életben marad utána.

***

A fekete Alphard kihajtott  az étterem parkolójából, Sin autóját pedig a sofőr vezette haza, miután Pharm kikönyörögte, hogy menjenek hárman.

Folytatták az autóban elkezdett témájukat, de a férfi leginkább csak csendben ült elveszve a gondolataiban, nála csendesebb csak Pharm volt. A szíve erősen vert a felgyülemlő aggodalomtól. Idegességében erősen összeszorította a kezeit; a félelmei csak még inkább nőttek, amikor a szerelmére gondolt, akitől alig pár órája vált el.

-Nem számít mi is történik, emlékezz, hogy  mindig itt leszek. Mindig gondolj rám.-

'P'Dean...'

Elővette a telefonját és egyből megnyitotta a Line-t. Összeráncolta a homlokát, amikor észrevette, hogy érkezett egy új üzenete Deantől, de nem árult el sok mindent, ráadásul nem fogadott hívásai is voltak.

Dean : Hol vagy Pharm?

Az üzenet alig egy perce érkezett, úgyhogy sietve elkezdett gépelni.

Ph@rm : P'Sin háza felé tartok.

-Itt vagyunk.- mondta Sin az előtte ülő fiúnak. Pharm sietve elemelte a tekintetét a telefon képernyőjéről és látta, hogy az automata aranyszínű, kovácsoltvaskapu kinyílik. 

A hatalmas kétemeletes ház elég modern és szép volt, a jobb oldalon egy garázs volt. A fiú sietve eltette a zsebébe a telefonját, amikor kinyílt a kocsiajtó, így nem volt ideje beszélni a párjával.

Dean : Várj meg, odamegyek.

A házat nem olyan régen renoválták a férfi építészmérnök fia jóvoltából. P'Sin elmesélte, hogy az épület pár évvel ezelőttig elég kopott volt, így lebontotta és az egészet újraépítette és az eredmény ott állt előttük. Pharm követte az unokatestvérét a nappaliba, sajnálta, hogy aznap nem fog tudni találkozni a senior testvéreivel.

-Nagyapa leginkább a hátsó szobában tartózkodik.- mutatta Pharmnak az idősebb az utat a hosszú folyosón át, ami a ház hátsó végéig ment. -A nővérek azt mondták, hogy most alszik, úgyhogy amíg pihen, nézz körbe nyugodtan. Az a szoba ott a könyvtár, egyben nagyapa dolgozószobája, ott olvashatsz, ha szeretnél.- mutatott Sin az ellenkező irányban lévő szobára; a fiatal fiú kezdte realizálni, hogy mennyi szobája van a háznak.

A senior még egy darabig beszélgetett Pharmmal, aztán egy telefonhívás miatt távozott a második emeletre, otthagyva a nyugtalanul ücsörgő fiút.

Mit kellene tennie, amíg a nagyapja fel nem kel? Felállt és aggodalmasan körbenézett; ha így egyedül lett hagyva, nem tud csak nyugodtan üldögélni. De az ég kezdett besötétedni és szemerkélt az eső, úgyhogy eldöntötte, hogy elmegy a könyvtárba olvasni valamit.

A helyiség nem volt nagyon nagy, a falain polcok voltak végig; a dolgozószoba és a könyvtár között egy átjáró nyílt. Végignézett a könyveket, meglepődött, hogy mennyi angol nyelvű kötet volt ott. Néhányon már látszottak az öregedés jelei, de voltak még nagyon jó állapotúak is. A padlón pedig még egy porszem sem volt.

Az ujjbegyeivel megérintette a könyvek gerincét és meglepődött, amikor észrevett olyan darabokat, amiket a nemzetközi tanulmányai során olvasott. Nem tudta, hogy ki lehetett a házban a könyvmoly, a polcokon rengeteg híres irodalmi kötet volt, azon is elgondolkodott, hogy kölcsön vehetné e őket, hogy majd később visszahozza.

Pulitzer irodalom, Ne bántsátok a feketerigót, 1984. Disztópia és még olyan klasszikusok is, mint a Rómeó és Júlia, mindegyik keményborítós, régimódi könyv, némelyek még első kiadásúak is voltak. Pharm kivett egy érdekesnek tűnő könyvet, -Ah.- egy könyvjelzőként használt papírdarab, amihez laminálással egy virágdarabot rögzítettek, kihullott a lapok közül. A fiú szemei tágra nyíltak és lehajolva érte felvette, aztán észrevette, hogy a polcon a könyv mellett volt még egy fémdoboz is.

A szépen dekorált doboz tetején egy fotóalbum feküdt. Levette a polcról a két tárgyat és törökülésben ülve érdeklődve kinyitotta az albumot. Voltak P'Sinről gyerekkori képek is, úgy nézett ki, mint egy aranyos játékbaba. Ott volt a nagybátyja is, ahogyan egy kicsi lányt tart a karjaiban. Elég sok kép volt a gyerekekről, minél többet nézte a fotókat, annál inkább kezdett a múltban ragadni. A papírok színei fokozatosan kezdtek megfakulni, a narancsos barnás színűek mellett természetesen még voltak fehérek. Pharm úgy érezte, mintha visszatáncolt volna az emlékei közt.

-Apa...- a szemei felragyogtak, ahogyan észrevett egy ismerős alakot. A kedvesnek kinéző férfinek rövid, fekete haja volt, a fotón a nagybátyjával beszélgetett, a szemei csillogtak és olyan tiszta mosoly terült el az arcát, amit még ő sem látott sokszor. Néhány képen ütötték egymást, ölelkeztek, nevettek, ittak, még olyan is volt, hogy az apja P'Sint fogta a kezében.

A könnycseppek lefolytak a fotóalbumra. Pharm sietve letörölte őket, már majdnem szipogott, amikor meglátta azt a fényképet, amin az apja és az édesanyja egy kisbabát tartottak. Ránézésre meg lehetett mondani, hogy a baba egy újszülött volt, az ágy mellett P'Sin lábujjhegyen állt. Pharm lassan végigsimított a kezével a papíron, nosztalgikus érzések kezdtek felülkerekedni rajta. Elmosolyodott, amikor látta az édesapja széles mosolyát.

'Anyának és Phoomnak látnia kell.' Talán megkérdezhetné a nagybátyját, hogy készíthetne e néhány képről másolatot.

Visszatette a fotót, mielőtt rápillantott volna a fémdobozra. Azt hitte, amikor kivette a fotókat, hogy az esetleges benne lévő filmtekercsek sérülékenyek és emiatt kellett külön tartani őket. Felvette a dobozt, de a sarkával véletlenül meglökött egy mögötte lévő könyvet, amitől kinyílt a borítója.... Hirtelen az egész testében lefagyott. A papír sarkában volt egy apró aláírás egy dátummal. Ha nem tévedett, akkor az a tulajdonos neve volt és az időpont, amikor a könyvet vásárolta, bár az aláírás nem is nézett ki annyira annak.

-P', te tényleg nem tudsz aláírni.-

-De, ez az enyém.-

-De ez csak a neved leírva.-

Korn 18/2/1984

-P'Korn...-

***

-Ahj, hol van a Nong?- Krit kisétált a második emeleten lévő irodájából és az egyedül sétálgató fiát látva felvonta a szemöldökét.

-Az első emeleten.- válaszolta Sin, miközben a telefonját eltette a zsebébe, "Mi volt a bátyád neve?"

-Miért kérdezed?- Krit összeráncolta a homlokát meglepetten a fia kérdését hallva. 

-Ah, csak tudni szeretném. Kann nagybácsi családjában a fiai nevei Ph-vel kezdődnek, míg nálatok K-val.-

A legidősebb fiú nevét már hosszú évek óta nem mondták ki, tabunak számított az Ariyasakul családban. A férfi szemei fáradtan szegeződtek a fiára. -Még ha meg is harapnál sem kéne elmondani. Le kéne állnod.-
Sin összezavarodott, valahogy nem értette meg az apja szavait; a férfi törte meg elsőként a közéjük telepedett csendet. -Hhh, Korn, a másik nagybátyád neve Korn volt.-

-P'Sin, segíts megtalálni valakiket.-

-Kit?-

-A nevük Korn és In.-

...

-Khun Sin, csak Intouch nevű személyt találok. A másikról semmi sincs.-

-Miért?-

-Titkosították az információkat, egy befolyásos személy áll mögötte.-

-Blokkoltál? Nem tudod elmondani a nevét?-

-Tényleg nem.-

-Hey! Ez nem apukád neve?-

Sin lenézett a földre hezitálva, mielőtt felemelte volna a fejét, hogy az apjára nézzen. -Apa... Korn nagybácsi hogyan halt meg?-

-Miért akarod tudni?- az apja hangjában érződött a stressz.

-Öngyilkosság, igaz- Sin elmosolyodott, olyan idiótának érezte magát. Hogyan is felejthette el, hogy a nagyapja elég befolyásos volt? Hogyan feledkezhetett meg arról, hogy aki által az információkat kereste, az apja alárendeltje volt? -Akkor miért rejtetted el?- lehangolt volt. Tehát az apja volt az, aki blokkolta az adatokat.

-Miért kutakodsz utána-" az apja hangjában kezdett érezhetővé válni a düh. -Azt is szeretném tudni, hogy ki adott még ennyi információt is arról a kettőről!-

Sin meghátrált. Hogyan kéne elmagyaráznia? Talán egyből meg kéne mondania, hogy a juniorban él az egyikük emlékezete? Vagy, hogy Korn reinkarnálódott? Ez őröltség volt! -Én...-

-Inkább nem akarom tudni.- az apja hangszíne lágyabbnak hatott az előzőnél. -Azt akarom, hogy boldogok legyetek Sornnal. Nem kell tudnod a történetet.-

-Miért történne velem bármi is miatta?- Sin nem értette, hogy miért rejtette el előle ezeket. És mégis mi történne vele és Sornnal?

Krit átkozódott, majd a fiára nézve rájött, hogy itt az ideje elmondani neki. -P'Korn és Intouch szerelmesek voltak, csak úgy, mint te és Sorn.- mondta. Habár Sin már tudott néhány dolgot, attól még ledöbbent. Erősen dobogó szívvel összeszorította a kezeit. Az emlékeiben élt a jelenet, amikor Dean megkapta a képet és olyan fájdalmas kifejezéssel meredt a halványuló fiúra. -Melegek voltak és a nagyapád megakadályozta őket, hogy együtt egyenek és ez öngyilkossághoz vezetett.- a férfi megsimogatta a fia fejét szomorú arccal. -Én nem akartam utálni emiatt apát...-

Krit apjának a szeme láttára végzett magával a legidősebb fia. Az öccsük gyűlölte őt emiatt és soha többé nem beszéltek a haláláig; ez az eset iszonyatosan kínozta az idős férfit.

***

Remegő kézzel felnyitotta az előtte heverő fémdobozt, a szemei csillogtak a könnyektől. A benne lévő tárgyak értekések és jelentőségteljesek voltak; kulcstartó, régi fényképek, még egy sárguló jegyzetfüzet is. Pharm felvette a kifakult fotót, a rajta lévő férfi csillogó szemekkel a kamera felé nézett. Teljesen fekete haja hátra volt simítva, erős állkacsa volt, de a halvány bőre miatt kínainak nézett ki; ő volt az, akiről egész életében álmodott, ahol szüntelenül véget vetett az életének... Eltakarta a száját és hangos zokogásba kezdett, ami csak erősödött, amikor meglátott egy félbehajtott képet és széthajtva meglátott egy nálánál kisebb fiút, aki az idősebbe karolt.

Egy elhomályosult emlékkép kúszott a szeme elé, amiből érződött a boldogság.

***

-P'Korn, csináljunk egy képet.-

-Nem, nem akarom.-

-Csak egy kicsit, gyere már.-

-Rendben.-

***

Pharm összetört szívvel tartotta a kezében a képet, az egész teste remegett, közben újabb emlékek özönlötték el az elméjét. A szerető szavak, meleg érintések, szerelem és fájdalmas emlékek.

-P'Korn...- kivette a kulcstartót a dobozból, a hátuljára egy monogram volt nyomva -K&I- a levegő a torkában rekedt, a látása elhomályosult, az anyagon még mindig látszódtak a sötét foltok. 

Aznap... P'Korn tette a zsebébe.

Vér mindenütt elterülve, a piros folyadék eláztatta a pólóját. Intouch erőtlenül felsikoltott a szobában, ahol eredetileg megkezdték volna a közös életüket. A kulcs kiesett a zsebéből és beszennyeződött a tulajdonosa vérével.

-...P'... Dean.- a kezével megragadta a felsőjét, a borzalmas jelenet fojtogatni kezdte. A könnyek végig csorogtak az arcán. 'P'Dean, P'Dean...' folyamatosan ismételgette a szerelme nevét, hiányolta. Olyan erővel szorította a pólóját, hogy kifehéredtek az ujjai, egész testében reszketett.

Kint erősödött az eső, amit hangos zajok kísértek; a fiatal fiú egyből jobban utálta az ilyen időt.

-Min gondolkodsz P'?-

...

-Hey, kérdeztem, hogy min agyalsz!!-

...

-P', megígérted nekem, hogy együtt maradunk. Megígérted!!!-

...

-Ne dobj el, kérlek!-

-Ne csináld... P', már megígérted...- a fiatal fiú kinézett az ablakon és magában kezdett motyogni.

***

-Francba!!- az esőben elázott fiú megcsapta az arcát, hogy tudatánál maradjon. Az autó műszerfalán a sebességmutató kezdte elérni a legmagasabb pontját. Dean folyamatosan a száját harapdálta, de már nem érzett fájdalmat. Amikor beértek a kórházba ő azonnal elájult.

Nem akart egy másodpercet sem vesztegetni, miután kiborult hogy nem mehet azonnal a párjához, elvette P'Sorn kulcsait és kiszökött a kórházból mindenki tiltakozásának ellenére. A ruhái átáztak és remegett, mivel az autó légkondija hűtötte a nedvességet. Amióta találkoztak, nem tudott kapcsolatba lépni a Nonggal egy üzeneten kívül, nem válaszolt a hívásokra és az üzenetekre. Próbált visszaemlékezni a halvány képek közt Korn házára, végül az ösztöneire hagyatkozva ment.

Megcsörrent a a telefonja, amitől megdermedt. A kijelzőn P'Sin neve bukkant fel és ez még jobban megijesztette. Hogy felejthette el, hogy Pharm 'PSinnel volt?

-Hello P'-

[-Ai Dean, merre vagy?-] kiabálta a vonal végén lévő, Deannek még nem sikerült megismerkednie a senior ezen oldalával.

-Hozzátok tartok.- válaszolta, miközben elfordította a kormányt; a feszültségére rátett még egy lapáttal, hogy belehajtott egy forgalmi dugóba.

[-Pharm eltűnt-]  Sin gondolkodás nélkül elmondta a gondot.

-Mi?!!!!-

[-A Nong eltűnt. Kicsit magára hagytam a házban munka miatt, de mire visszaértem, Pharm már nem volt ott. Ai Dean, figyelj rám, megtaláltam egy fotóalbumot és egy fémdobozt kinyitva a földön. Pharm biztosan látta a bennük lévő dolgokat.-] próbálta elmagyarázni a juniornak úgy, hogy megértse.   [-Emlékszel, hogy megkértél engem, hogy nézzek utána annak a kettőnek?-]

Dean nyelt egy nagyot, a kezeivel erősen szorította a kormányt, -Emlékszem... Korn és Intouch...-

'Kérlek mondd, hogy hibáztunk, kérlek mondd, hogy minden csak félreértés volt... kérlek...'

[-Korn a nagybátyám.-] mondta Sin érthetően. [-Azaz ő Pharm nagybátyja is, a saját rokonom után kutattam.-]

P'Sin válasza lerombolta az utolsó mentsvárát. Erősen rácsapott a kormányra és összeszorította az állkapcsát. 'Miért hagyta egyedül Pharmot? Hogy tehette?!!!'

A Nong mosolya kezdett eltűnni a szeme elől, a fiatal fiú boldogsága, mintha szeme előtt törne darabokra. Nem akarta ezt látni, meg szerette volna védeni, hogy ne tudjon semmiről.

A bejövő hívás hangja felébresztette Deant a gondolataiból, a képernyőn megjelenő név hatalmas megkönnyebbültséget jelentett számára... Pharm...

-Visszahívlak P'.- Dean bontotta a vonalat és fogadta az új hívást.

[-P'Dean...-] fájdalmas volt hallania a vonal másik végéről hallatszódó sírást, érezte, hogy felforrósodtak a szemei.

-Jó fiú... hol vagy? Felveszlek.- az idősebb próbálta leplezni a remegő hangját. -Pharm...Nong Pharm...- szólongatta a fiatalabbat gyengéden, mintha attól tartott volna, hogy a junior csak még jobban összetörik.

[-Ismered a helyünket...-] válaszolt a fiatalabb elhaló hangon [-Otthon vagyok... a házunkban...-]

-Pharm!!!- a hívás hirtelen megszakadt, nem számított hányszor hívta újra, a junior nem vette fel.

'A házunk, házunk, házunk...'

Dean az úticélját megváltoztatta Sin házáról Pharm felkutatására. Egyértelmű volt, hogy a Nong nem az apartmanában van. 'Hol vagy Pharm? Hova bújtál?'

***

-P'Konr, tényleg meg fogod venni?-

-Uhm, nem rég fejezték be az épületet, még lift is van.- a ház az egyik legkorszerűbbek közt volt abban az időben. Csak 8 emelete volt, de használni lehetett a liftet, ami luxusnak számított.

-Apám nem szereti a többlakásos házakat, azt mondja, hogy olyan, mint megvenni a levegőt a föld nélkül.-

Az idősebb felnevetett, -Ugyanilyen az én apám is...- megszorította a fiatalabb kezét. 

-De rendben van, ha veszünk egy lakást, mert majd összeházasodunk, nem?- Intouch felvonogatta a szemöldökét, miközben felnevetett. Szerette Korn szórakoztató mondatait, mert álmodozhatott  beteljesedő szerelemről.

***

A fiú hirtelen megfordította az autót, amitől felhangzott a kerékcsikorgás és a dudálások azoktól, akik nem igazán díjazták ezt a mozdulatát, de nem aggódott. A Pharm által említett épület a város másik felében volt. 'Várj rám, várj még egy kicsit.'

***

A 30 éves épület öregnek és sötétnek nézett ki; néhány emeleten világítottak a lámpák, jól látszódott, hogy sok bérlő kiköltözött és csak néhányan maradtak. Végig sétált az esőben a házhoz. Egyszer még tiszta és szép volt, de most már csak az évek romlása maradt meg. Akkoriban P'Kornnal ment megnézni a helyet, ami addigra már készen volt, első látásra is felejthetetlen volt.

Pharm egész teste tocsogott a víztől. Amikor belépett az épületbe, megnyomta a lift gombját a 8.emeletre. A lift büdös volt és a fényektől homályosan lehetett látni. Amikor az ajtó kinyílt, Pharm lassan sétált a szobához, amit sosem felejtett.

Azon az esős napon ő és P'Korn együtt jöttek ide újra, hogy elbújjanak.

Az ajtón egy 'Tilos a belépés' rendőrségi figyelmeztetés volt. Kivette a zsebéből a kulcsot, amit a nagyapja házából hozott el. 30 év elteltével biztosan üres és koszos a lakás, hiszen ki akarna olyan helyen lakni, ahol öngyilkosság történt. Ismerős mozdulatokkal végigtapogatott a falon és felkapcsolta a lámpát.

-Nem lehet...- az elé táruló látvány nem éppen az volt, mint amire számított. Nem volt por, semmi sérülés, minden ugyanolyan volt, semmi sem változott. A tárgyak hiába voltak öregek, de nem törtek el, mintha megállt volna az idő 30 évvel ezelőtt.

Pharm elázott teste megremegett, kezével megérintette az asztalt, ami teljesen tiszta volt, mintha valaki folyamatosan takarított volna.

A meleg könnyek, az arcán lévő esőcseppekkel együtt lecsorogtak. Az étkezőasztalt együtt választották...

-Tökéletes, bőven elég két embernek.-

...

-Ez fekete, az pedig fehér, inkább az első-

Minden az eredeti helyén volt, semmi sem mozdult el még egy centit sem. Az egyetlen dolog, ami más volt, az a kanapé. Pharm megérintette a rajta lévő párnát, ami szintén megváltozott. Elmosolyodott, természetesen cserélni kellett, hiszen azon a napon az is vérrel festődött.

Leült a kanapéra ugyanabban a pózban, ahogy 30 évvel ezelőtt: felhúzta a térdeit és szorosan átölelte őket, az arcát pedig rájuk hajtotta szipogva.

Nem akart emlékezni, de muszáj volt, nem akarta tudni, de kellett, mert a karma visszaütött azért, amit annak idején tettek.

-Pharm!!!- szólította meg az újonnan érkező, miközben kapkodta a levegőt, látszott, hogy milyen gyorsan futott. Dean magas alakja megjelent az ajtóban, a kanapén ülő Pharmot nézte.

-P'Dean...- a junior a párjára nézett, akinek az arca sápadt volt.

-Menjünk haza.- Dean belépett a szobába, ahogy a síró Pharmot kérdezte, a szemei feldagadtak és piroslottak a sírástól.

Dean nem akarta látni a kanapét, egyáltalán a szobát sem akarta. Valami a bensőjében sikoltott a szoba láttán, ahogy előtörtek a kegyetlen emlékek.

Pharm szemei nagyra nyíltak, aztán tántorogva a szerelméhez sétált. A szemei nem tudtak fókuszálni immáron, csak az eső hangját volt képes meghallani, Dean szavai számára nagyon messziről jött.

-Szeretlek In, emlékezz arra, hogy nagyon szeretlek.-

Bang!

-P'Korn!!-

-Szeretlek P'Korn... szeretlek. Megígértük egymásnak... hogy örökre együtt maradunk.-

-Hazug!!- Pharm elkezdte ütni Dean mellkasát, megakadályozva a seniornak, hogy megölelhesse. -Hogy merted... hogy merted megölni azt, akit a legjobban szerettem, te idióta!!! Akkor hazug vagy!!!- sírva ordított kínjában, továbbra is erősen ütötte a szerelmét, aki iránt mérhetetlen haragot érzett. Dühös volt, amiért elhagyta, hogy feladta a harcot.

Dean megpróbálta lefogni Pharm kezeit, aztán ölelésébe volta a fiatalabbat, aki kimerült volt a sok sírástól, de kiabálta neki, hogy engedje el és a kezeivel a vállait kezdte ütni.

Dean lehajtotta a fejét Pharm kicsi, remegő vállaira és engedte, hogy a könnyei szabadon folyjanak. -Sajnálom... sajnálom- ismételgette a senior. Nem tudta, hogy mi mást mondhatna, hiszen megértette a fiatalabb érzéseit.

-Tudod egyáltalán... hogyan éreztem magam, amikor a szemem láttára meghaltál?!- mondta Pharm zokogva. -Vér volt mindenütt, még a kezeim is a te véredben áztak.- ellökte magától az idősebbet és mélyen a szemeibe nézett. -Nem számított mennyiszer szólongattalak, nem válaszoltál többé P'. Elhagytál... pedig megígérted, hogy együtt maradunk.- addig ütötte Dean széles mellkasát, amíg az vérezni nem kezdett. -Nem tudtam lélegezni, a szívem egyszerűen megállt, az egész világ darabokra hullott. Nincs már energiám. Annak ellenére, hogy szerettük egymást, te voltál az, aki a legjobban bántott!-

-Ne... ne... szeretlek. Sajnálom, tényleg nagyon sajnálom, bocsáss meg.-

-Pharm, ne menj sehova.-

-Mégis hova mehetnék... amikor itt vagy már velem.-

-In, ne tedd ezt velem!- mondta Dean ijedt hangon, -Ne vedd el tőlem Pharmot!- erősen átölelte a szerelmét. Sosem engedheti el őt, egy pillanatra sem. -Ne vedd el tőlem.- a félelem beárnyékolta a szívét.

-Dean! Pharm!- a hangos kiáltás megzavarta a két síró fiút és mindketten az ajtó felé fordították a fejüket, ott állt P'Sin, P'Sorn, Pharm nagybátyja, édesanyja és az öccse. Mindenki ott volt, de aki a legfontosabb volt, a kerekesszékben ülő férfi. Nagyon vékony volt, csak a csontjai látszódtak; a végső stádiumú rák kezdett elhatalmasodni a hátramaradt ideje felett, de a szemei mit sem változtak fiatalabb kora óta.

-Korn...- a reszelős hangja lágy volt, mindenki tisztán hallotta. Dean engedte, hogy tovább csorogjanak a könnyei és szorosabban ölelte Pharmot, mintha attól félt volna, hogy ha elengedi, soha többé nem látja viszont.

-Apa...-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése